SECCIÓ EXCURSIONISTA


SECCIÓ EXCURSIONISTA

FEBRER - 2014

03 - PUIG DES VENT – DEIÀ/VALLDEMOSSA (MALLORCA)Aprofitant un dia lliure, ens decidim per pujar en bon dilluns al Puig des Vent, seguit del Puig de Sa Galera, excursió que comparteix molts de trams amb la més clàssica pujada al Puig del Teix.


Començam la caminada a la urbanització de l'Arxiduc de Valldemossa i anam pujant pel camí que ens durà a la finca pública de Son Moragues. Un pic arribats en aquest punt, comença una pujada molt dura, amb trams de gran inclinació, encara que el camí es molt fàcil de seguir.


Mentre dura la pujada ens trobam amb moltes restes de l'aprofitament d'aquest bosc per part dels nostres padrins. Forns de calç i barraques de carboner, acompanyades pel seu rotllo de sitja.


Seguim amb aquestes fortes pendents fins que arribam a la Font dels Polls. Aquest és un bon lloc per aturar-se i fer una menjada per a recuperar les forces perdudes amb la pujada.


Seguim pujant i deixam, a la tercera corba després de la Font dels Polls, un camí que surt cap a l'esquerre. Aquest era un camí que ens havíem plantejat com a possible camí alternatiu per arribar al mateix puig. Arribats aquí, veient el temps que ens ha duit arribar fins aquest punt, decidim seguir el camí clàssic del Teix. Passam pel refugi de Son Moragues i per les cases de neu que hi ha a la vora. A partir d'aquest punt, el camí comença a ser més estret, a la vegada que perd inclinació. La pujada no és tant dura com fins ara i a poc a poc l'alzinar es va tornant manco frondós.


Després d'unes corbes, la vegetació desapareix quasi per complet, i ens trobam amb la desviació cap al Pla de La Serp i el Puig del Teix. Si seguim recte anirem a agafar el Camí de l'Arxiduc, que ens duria de tornada a Valldemossa.


Trobam una paret seca que separa la finca pública de la finca privada del Teix. Com està sent habitual els darrers temps, trobam aquí el cartell prohibint el pas a una de les excursions amb més història de Mallorca.


Botam la paret i deixam el Teix a la dreta. Tenim aquí un desviament cap a l'esquerra que agafam, i anam pujant i seguint les fites fins al Puig des Vent.


A partir d'aquest punt, els núvols que ens havien acompanyat tot el camí comencen a baixar, a la vegada que notam el perquè del nom del Puig.


Aviat, les úniques vistes que disfrutam són els nostres peus, així que un pic arribats al Puig, on fèiem comptes fer una aturada, ens plantejam la inutilitat de seguir fins a Sa Galera. Per arribar a aquest altre puig, hem que baixar dels 1004 metres del Puig des Vent fins als 900 de Sa Galera. El motiu de la inclusió d'aquest puig a la ruta és per les fantàstiques vistes del poble de Deià que es gaudeixen des del cim. Amb els núvols als nostres peus, aquesta visita no té sentit així que començam la baixada.


Feim la baixada pel mateix camí, amb la dificultat de no veure les fites fins que tornam a ser a la finca de Son Moragues. Comença a ploure, pel que la aturada per a dinar ha de ser posposada fins arribar al refugi, des d'on seguim el camí de baixada i on tornam a notar la gran inclinació d'aquest pel constant perill de relliscar a les roques banyades.


Arribam al cotxe amb el deute de tornar un dia de sol, per poder gaudir de Sa Galera, i tenint també pendent fer la ruta pel desviament que hi ha poc després de la Font des Polls.Pep Punkie


Aquest grup recolza les activitats de la
Unió de Grups Excursionistes Llibertàris