SECCIÓ EXCURSIONISTA


SECCIÓ EXCURSIONISTA

OCTUBRE - 2014

04 - CASTELL DE SANTUERI – FELANITX (MALLORCA)


Ens reunim quasi tots els membres de Els Oblidats, per fer la
primera excursió de la temporada,  a l'aparcament del camp de futbol Sa Lleona, al llogaret de s'Horta, per fer la pujada fins al Castell de Santueri.

La caminada és fàcil, amb bones indicacions durant tot el camí, i amb el castell quasi sempre a l'horitzó.

No trobam grans desnivells durant els primers cinquanta minuts de camí, cosa que ens hauria d'haver avisat del que ens esperava la darrera mitja hora.

Ens trobam als peus de la muntanya, i ens queden uns tres-cents metres de desnivell per superar. La tranquil·litat de la caminada s'acaba quan trobam pintat al terra, segurament dedicat més als ciclistes que a nosaltres, la pintada “SUFRES?”

A partir de aquí comença lo bo el millor. La pujada és curta però intensa. Ho deixam tot a l'intent. Les cames, faltes d'entrenament, ho pateixen.

Tornam a trobar l'asfalt, i aquest ens durà fins a l'entrada del castell.

Com es tracta d'un castell de titularitat privada, hem que pagar per entrar, encara que el preu val la pena. La restauració de l'interior (que encara no ha conclòs) ens permet gaudir de part de la història de l'illa, així com d'unes vistes privilegiades de la costa de Llevant (sobren hotels) i del pla de Mallorca.

En sortir tornam cap al cotxe, amb l'ajuda de tenir les fortes rampes a favor, cosa que ens permet arribar als cotxes sense més sofriment que el cansament acumulat.Pep Punkie


Aquest grup recolza les activitats de la
Unió de Grups Excursionistes Llibertàris