SECCIÓ EXCURSIONISTA


SECCIÓ EXCURSIONISTA

OCTUBRE - 2013

01 - PUIG DE SA GUBIA – BUNYOLA (MALLORCA)    Primera sortida de la temporada de la Secció Excursionista d'Els Oblidats, que a darrera hora, i amb bon criteri, decideix canviar la pujada al Puig Tomir (1103m.) per la més lleugera del Puig de Sa Gubia (609m.).


    Realitzam la sortida des de l'aparcament del restaurant de Can Penasso, a la carretera de Sóller, i començam a caminar per l'asfalt en direcció a Sóller. Abans d'arribar al túnel, entram al camí de S'Alqueria d'Avall, ignorant les senyals de “Camí particular. Prohibit el pas” i “Zona de caza mayor” i començam a pujar per les marjades que queden darrera de les cases de la possessió. Els camps d'oliveres van deixant pas, així com guanyam altura, a les alzines.

    Els membres mortals de l'expedició feim el terrible error de deixar al cap de la caminada als membres del grup que també es dediquen a jugar a futbol de forma habitual. Aquests membres del grup ja es troben dins en la seva temporada de partits, i es nota molt la diferència en el estat de forma, motiu pel qual no som capaços de treure cap foto de les vistes que ens trobam en el camí. Arrossegant la llengua, aconseguim seguir el fort ritme imposat per elles i, així, arribam a la fi al coll on es troba el desviament per realitzar la darrera pujada cap al puig i al seu mirador.


    Arribats al mirador aprofitam per realitzar l'aturada i berenada corresponent. Gaudim de les vistes sobre el poble de Bunyola i de la Badia de Palma, a més d'una parella de corbs que volen rodejant el puig, a una distancia de tir de pedra de la nostra posició.


    A l'hora de baixar, en lloc de seguir un camí circular que ens duria a la mateixa carretera de Sóller, ens veim obligats a tornar pel mateix camí que a la pujada, ja que l'altra camí creua la zona de caça major, i estant al puig hem sentit un parell de tirs, que ens han indicat que estem en plena temporada.Pep Punkie


Aquest grup recolza les activitats de la
Unió de Grups Excursionistes Llibertàris